Hej jag heter Ivar. En dag på skolan kom jag på en jättebra idé. Att vi skulle testa mat från hela världen! Just nu är det mamma som skriver men jag talar om för henne vad hon ska skriva. Jag har skrivit in i min almanacka från vilka länder vi ska äta maträtter. Till exempel Japan, Sudan, Georgien och lite mer.
Idag åt vi en japansk rätt. Den hette japanska nudlar med kyckling, bambuskott och vattenkastanjer. Pappa gjorde också en väldigt häftig algsallad, med ett slags alg som såg ut som plast men som smakade väldigt galet. Recepten kommer sist i det här inlägget.
Japanska nudlar med kyckling, bambuskott och vattenkastanjer
2 st kycklingfilé
1 st minimajs
2 st konserverade champinjoner
1 st röd lök
1 st purjolök
1 st bambuskott
3 dl vitkål
japansk soja
200 g nudlar
1 msk olja
Tillagning
1. Värm oljan i wokpanna eller i en vanlig stekpanna. Häll i rödlök, purjolök och kycklingen. Woka tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuk, krydda med salt och peppar.
2. Häll av vätskan från alla konservburkar. Tillsätt majsen, vitkålen, champinjoner, bambuskott och vattenkastanjer och låt detta woka tills alla grönsakerna är varma och mjuka. Salta med örtsalt och peppra efter smak.
3. Koka under tiden nudlarna och häll av vattnet. Blanda i nudlarna i woken och tillsätt soja efter smak. Servera i djupa skålar med pinnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar