Ivar gav maträtten 5 av 5 flaggor.
Det fanns många recept på Jollof Rice på nätet men vi lagade efter ett vi hittade på Tasteline. Nästa vecka lagar vi mat från Armenien.
Tillagning
Ingredienser (3-4 pers):
1 burk krossade tomater
6 matskedar matolja
1 tesked chilipeppar
0,5 lök (gul eller röd)
200 g ris, t ex Basmati
200 g kycklingfilé eller valfritt kött
vatten
salt
Stek kycklingen/köttet och ställ åt sidan.
Hacka löken och fräs den en stund i matoljan.
Tillsätt chilipeppar, fräs en stund till.
Häll i krossade tomater och salta.
Låt tomatsåsen koka svagt under omrörning i 20-30 minuter, tills oljan flyter upp till ytan igen. (Tips: du kan nu hälla bort en del av oljan med hjälp av en sked om du vill)
Tillsätt riset och sänk värmen något. Låt sjuda och rör om då och då för att undvika att det bränns fast.
Tillsätt så mycket vatten som behövs, lite i taget, för att riset ska bli färdigkokt. När riset är mjukt är det klart.
Blanda till sist i kycklingen/köttet.
1 burk krossade tomater
6 matskedar matolja
1 tesked chilipeppar
0,5 lök (gul eller röd)
200 g ris, t ex Basmati
200 g kycklingfilé eller valfritt kött
vatten
salt
Stek kycklingen/köttet och ställ åt sidan.
Hacka löken och fräs den en stund i matoljan.
Tillsätt chilipeppar, fräs en stund till.
Häll i krossade tomater och salta.
Låt tomatsåsen koka svagt under omrörning i 20-30 minuter, tills oljan flyter upp till ytan igen. (Tips: du kan nu hälla bort en del av oljan med hjälp av en sked om du vill)
Tillsätt riset och sänk värmen något. Låt sjuda och rör om då och då för att undvika att det bränns fast.
Tillsätt så mycket vatten som behövs, lite i taget, för att riset ska bli färdigkokt. När riset är mjukt är det klart.
Blanda till sist i kycklingen/köttet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar