Här kommer betyget. Det blev fyra flaggor av fem.
Hjälp mig, vilka konstiga saker som ska vara i maten! |
Här skär jag ingefära, väldigt starkt! |
Här är bankad gurka. Hjälp, de där ser bankade ut! |
Här håller pappa på med någonting. |
Här har vi Gong Bao! |
Här är den lilla efterrätten |
Portioner:
4 portioner
2 kycklingfiléer, med eller utan skinn (300–350 g tillsammans)
3 vitlöksklyftor
motsvarande mängd färsk ingefära
det vita från 5 salladslökar
en handfull torkad chili (cirka 10 stycken)
2 msk matolja
1 tsk hel sichuanpeppar
75 g rostade jordnötter (osaltade)
marinad:
½ tsk salt
2 tsk ljus soja
1 tsk shaoxingvin eller halvtorr sherry
1 ½ tsk potatismjöl
3 vitlöksklyftor
motsvarande mängd färsk ingefära
det vita från 5 salladslökar
en handfull torkad chili (cirka 10 stycken)
2 msk matolja
1 tsk hel sichuanpeppar
75 g rostade jordnötter (osaltade)
marinad:
½ tsk salt
2 tsk ljus soja
1 tsk shaoxingvin eller halvtorr sherry
1 ½ tsk potatismjöl
sås:
1 msk strösocker
¾ tsk potatismjöl
1 tsk mörk soja
1 tsk ljus soja
1 msk chinkiangvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk kycklingbuljong eller vatten
1 msk strösocker
¾ tsk potatismjöl
1 tsk mörk soja
1 tsk ljus soja
1 msk chinkiangvinäger
1 tsk sesamolja
1 msk kycklingbuljong eller vatten
2. Skala vitlök och ingefära och skiva tunt. Hacka salladslöken lika tjockt som de är breda (för att matcha kycklingtärningarna). Klyv chilifrukterna i halvor eller grövre bitar. Skrapa bort fröna så långt det är möjligt.
3. Kombinera såsingredienserna i en liten bunke.
4. Hetta upp woken på hög värme. Häll i oljan med chilifrukterna och sichuanpepparn och woka tills chilin blivit mörk men inte bränd (ta bort från woken om det behövs för att förhindra det).
5. Lägg snabbt i kycklingen och woka på hög värme under ständig omrörning. Så fort kycklingbitarna lossnar från varandra, tillsätt ingefära, vitlök och salladslök och fortsätt woka tills de blir välsmakande och kycklingen precis blir genomstekt (prova en av de större bitarna för att vara säker).
6. Rör om i såsen och häll ner den i woken under fortsatt omrörning och blanda. Så fort såsen har blivit tjock och blank, lägg till jordnötterna, rör ner dem och servera.
Recept: Fucshia Dunlop
Bankad gurka
1 gurka
salt
2 tsk finhackade saltade chilifrukter
2 tsk finhackad vitlök
3 msk risvinäger
några nypor socker
1 tsk sesamolja
chiliolja
1. Lägg gurkan på en skärbräda och slå på den hårt flera gånger med flatsidan på en hackkniv så grönsaken brister och öppnas i ojäma sprickor. Skär sedan till munsbitar. Lägg i en bunke, strö över 1,5 tsk salt och låt stå i 30 minuter. Efter det, häll bort vätskan som bildats i skålen.
2. Tillsätt den hackade chilin, vitlök, vinäger, socker, salt efter smak. Blanda väl och låt stå några minuter så att smakerna förenas.
3. Just före serveringen, tillsätt sesam- och chiliolja. Blanda runt och servera.
Efterrätt
Skär en banan i skivor, stek i mycket smör i en stekpanna. Tillsätt några matskedar jordnötssmör. Stek några minuter till. Tillsätt 1/2-1 dl sirap. Fortsätt steka tills det blir knäckigt. Servera med vaniljkräm.
Vaniljkrämen:
1 msk philadelphia
2 msk turkisk yoghurt
2 msk florsocker
1 msk vaniljsocker
1 kommentar:
Casinos in Malta - Filmfile Europe
Find the best 1xbet login Casinos in Malta including bonuses, games, games nba매니아 and the wooricasinos.info history of games. worrione We cover all the main reasons to visit Casinos https://vannienailor4166blog.blogspot.com/ in
Skicka en kommentar